Сметка за 620 000 лв. за уличното осветление за декември е

...
Сметка за 620 000 лв. за уличното осветление за декември е
Коментари Харесай

Ще нарушим закона, но Пловдив няма да остане без улично осветление!


Сметка за 620 000 лева за у персоналното осветяване за декември е получила Община Пловдив, заяви кметът Здравко Димитров. 

Т ова е трикратно повече спрямо досегашните суми от 180 - 200 хиляди лева за същата активност и е непостижимо за погасяване, добави той.  

На среща с EVN е поискано разсрочване на заплащането, надяваме се на схващане от тяхна страна, призна кметът на Пловдив. Сумата ще бъде напълно заплатена, само че когато влезе в действие новият годишен Бюджет. 

В противоположен случай просто няма да издържим, защото общината има още много  заплащания и то за обществени потребности. Става дума за обезпечаване на храни  за обществено слаби, детски домове и други неотложни отговорности, касаещи жителите, изясни Здравко Димитров.

Ако EVN не се съгласят, ще бъдем принудени да нарушим закона, само за положителното на пловдивчани.  

За разлика от дребните обитаеми места, Пловдив не може да си разреши да наложи режим на уличното осветяване.  

Представяте ли си тъмните улици по целия град? Едно произшествие да се случи – отговорността незабавно пада върху общината и персонално върху кмета на Пловдив - възкликна градоначалникът.

Кметът добави, че Община Пловдив може да се оправи със сумата от 550 хиляди лв., която магистратите отсъдиха да бъде заплатена на компания „ Запрянови-03 “ за осъществените строителни действия в Зоологическата градина.

Има подобен запас, само че ще се изчака законоустановения 14 дневен период за обжалване. Има и задоволително пари за довеждане докрай на обекта. Ако обаче се апелира, влизаме още веднъж в омагьосана серпантина, изясни Здравко Димитров. Когато има изясненост по проблема, ще бъде оповестена нова социална поръчка с ясни правила за довършването на Зоопарка, увери той.

До броени дни ще има изясненост за параметрите на градския бюджет , след което планът ще бъде обществено оповестен на уеб страницата на общината. Той ще бъде в размер на близо 400 милиона лв..

Акцент в целите остават обществените потребности, поради което част от финансовите разноски ще бъдат пожертвани в името на тази цел. 

Времената са извънредно сложни, разяснява кметът на Пловдив Здравко Димитров.

Цялото изявление можете да чуете в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР